상단여백
HOME Wellness Food
Spicy food in KoreaIntroducing Korean Spicy Food

Korean people like spicy foods very much. Most Korean people eat spicy foods one or two times a week

When a foreigner eats spicy Korean food for the first time, he is very embarrassed.

However, more and more foreigners are wondering about the spicy taste of Korea.

I introduce the spicy foods that Koreans like.

octopus stir

The favorite spicy food of Korean people is octopus stir. The harmony of chewy octopus and spicy sauce is very impressive.

If you eat spicy octopus stir with rice, its taste will be remembered for a long time.

Tteokbokki

Tteokbokki is one of the menus that everyone likes and loves. As popularity has increased, the style of tteokbokki has evolved a lot. Especially, spicy Tteokbokki is really popular nowadays. It is very spicy and irritating, but it is a highly addictive taste that can not be stopped if you try it once. There are foreigners who challenge spicy foods such as Tteokbokki.

Champon

If you eat spicy food, you will come up with a hot chanpon. Nowadays, Nagasaki Champon and Omelette Champon are not red soup but white soup. But champon is representative of red soup.

A lot of fresh seafood is added, and the soup taste is more delicious.

Dak bokkeumtang

Dak bokkeumtang is spicy and sweet. It is a menu often enjoyed by family members at home. Spicy spices are delicious. We prepare Dak bokkeumtang and rice.

It is more delicious if you rub it.

So far I have introduced spicy foods that Koreans like.

한국의 매운 음식

한국의 매운 음식 소개하기

한국사람은 매운 음식을 매우 좋아한다. 대부분의 한국사람은 일주일에 1~2번은 매운 음식을 즐겨 먹는다

외국인이 처음 매운 한국음식을 먹게 되면 매우 당황한다. 그러나 한국의 매운 맛을 궁금해하는 외국인이 점차 늘어나고 있다.

많은 한국인이 좋아하는 대표 매운 음식들을 소개하고자한다

낙지 볶음

한국사람이 가장 좋아하는 매운 음식은 낙지볶음이다 . 쫄깃한 낙지와 매콤한 양념의 조화는 매우 인상적이다.

매콤한 낙지볶음을 밥과 함께 먹으면 그 맛이 오래도록 기억되어지는 맛이다.

떡볶이

떡볶이는 모두가 좋아하고 사랑하는 대중적인 메뉴 중 하나이다. 인기가 많아지면서 떡볶이 스타일도 많이 진화되었다. 특히 매운 떡볶이는 요즘 정말 인기가 많은데 매우 맵고 자극적이지만 한번 먹어보면 멈출 수 없는 중독성이 강한 맛이다. 떢복기같은 매운 음식에 도전하는 외국인들이 점차 생겨나고 있다.

짬뽕

매운 음식하면 얼큰한 짬뽕이 떠오른다. 요즘은 나가사키 짬뽕, 굴 짬뽕 등 짬뽕이 빨간 국물이 아닌 하얀 국물로 종류도 참 다양하다. 그러나 짬뽕은 빨간 국물이 대표이다.

신선한 해물을 많이 넣어 국물 맛이 더욱 맛있다.

닭볶음탕

닭볶음탕은 매콤하고 달콤한 맛이다. 그것은 집에서 가족끼리 자주 즐겨먹는 메뉴이다. 매콤한 양념이 맛있다. 닭복음탕과 밥을 준비한 후 비벼 먹으면 더욱 맛있다.

지금까지 한국인이 좋아하는 매운 음식을 소개하였다.

이윤석  kipper1109@naver.com

<저작권자 © The Leaders Tribune , 무단 전재 및 재배포 금지>

이윤석의 다른기사 보기
icon인기기사
기사 댓글 0
전체보기
첫번째 댓글을 남겨주세요.
여백
여백
Most Read
여백
Back to Top